Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka a'la frittata i koktajl warzywno-owocowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
Zapiekanka a'la frittata
-
20 g migdałów, w płatkach
-
200 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
12 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
15 gałązek tymianku, świeżego tylko liście
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
130 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
8 jajek
-
45 g mąki gryczanej
-
20 g liści szpinaku baby, świeżych, porwanych na kawałki20 g jarmużu bez twardych łodyg, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
ziarna sezamu, białego ilość do posypania
-
ziarna sezamu, czarnego ilość do posypania
Koktajl warzywno-owocowy
-
80 - 100 g czerwonego buraka obranego, pokrojonego na kawałki
-
120 g marchewki
-
200 g jabłka (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
4 włoski pomidor koktajlowy
-
20 - 30 g selera naciowego
-
400 g soku pomarańczowego
-
30 g miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
47.8 g
Kalorie
3027 kJ /
723 kcal
Tłuszcz
41.7 g
Błonnik
7.7 g
Węglowodany
46.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koktajl z płatkami musli
12 godz.
Smoothie z winogron, kiwi i sałaty
10 min
Smoothie bowl z wiśniami i ziarnami kakaowca
10 min
Koktajl brzoskwiniowo-orzechowy (bez cukru)
10 min
Zielone smoothie z jabłkiem, mango i pomarańczą
10 min
Smoothie dwukolorowe
10 min
Zielony koktajl z jarmużem i ananasem Moniki Rachwał
10 min
Napój wiosenny
10 min
Smoothie gruszkowo-ogórkowe
10 min
Smoothie z burakiem i jarmużem
10 min
Energetyczny koktajl z siemieniem lnianym i nasionami chia
10 min
Koktajl detox z jogurtem
10 min