Zapiekanka a'la frittata i koktajl warzywno-owocowy

Zapiekanka a'la frittata i koktajl warzywno-owocowy

4.7 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

Zapiekanka a'la frittata
  • 20 g migdałów, w płatkach
  • 200 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 12 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 15 gałązek tymianku, świeżego tylko liście
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 130 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 8 jajek
  • 45 g mąki gryczanej
  • 20 g jarmużu bez twardych łodyg, pokrojonego na 2 cm kawałki
    20 g liści szpinaku baby, świeżych, porwanych na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ziarna sezamu, białego ilość do posypania
  • ziarna sezamu, czarnego ilość do posypania
Koktajl warzywno-owocowy
  • 80 - 100 g czerwonego buraka obranego, pokrojonego na kawałki
  • 120 g marchewki
  • 200 g jabłka (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 4 włoski pomidor koktajlowy
  • 20 - 30 g selera naciowego
  • 400 g soku pomarańczowego
  • 30 g miodu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 47.8 g
Kalorie 3027 kJ / 723 kcal
Tłuszcz 41.7 g
Błonnik 7.7 g
Węglowodany 46.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...