Zapiekanka a'la frittata i koktajl warzywno-owocowy

Zapiekanka a'la frittata i koktajl warzywno-owocowy

4.7 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

Zapiekanka a'la frittata
  • migdałów, w płatkach
    20 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    200 g
  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    100 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    12 gałązek
  • tymianku, świeżego tylko liście
    15 gałązek
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    130 g
  • ząbki czosnku
    3
  • jajek
    8
  • mąki gryczanej
    45 g
  • jarmużu bez twardych łodyg, pokrojonego na 2 cm kawałki
    20 g
    20 g liści szpinaku baby, świeżych, porwanych na kawałki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • ziarna sezamu, białego ilość do posypania
  • ziarna sezamu, czarnego ilość do posypania
Koktajl warzywno-owocowy
  • czerwonego buraka obranego, pokrojonego na kawałki
    80 - 100 g
  • marchewki
    120 g
  • jabłka (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • pomidorki koktajlowe
    4
  • selera naciowego
    20 - 30 g
  • soku pomarańczowego
    400 g
  • miodu
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 723 kcal / 3027 kJ
Białko 47.8 g
Tłuszcz 41.7 g
Węglowodany 46.8 g
Błonnik 7.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...