Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą

Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą

3.8 54 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Ciasto
  • 50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką uprzednio uprażonych i ostudzonych
    50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 230 g mąki pszennej
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 120 g wody
  • ¼ łyżeczki soli
Dodatki
  • 350 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 100 g serka śmietankowego podzielonego na kawałki
  • 250 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
  • 3 - 4 łyżeczki miodu, płynnego
  • 3 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
  • rukola (ok. 40 g), do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 715.3 mg
Białko 16.2 g
Kalorie 1883.3 kJ / 449.8 kcal
Tłuszcz 27.2 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Węglowodany 36.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...