
Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką uprzednio uprażonych i ostudzonych50 g
-
mąki pszennej230 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
wody120 g
-
soli¼ łyżeczki
Dodatki
-
rabarbaru bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry350 g
-
serka śmietankowego podzielonego na kawałki100 g
-
sera gorgonzola pokrojonego na kawałki250 g
-
miodu, płynnego3 - 4 łyżeczki
-
rozmarynu, świeżego tylko liście3 gałązki
-
rukola (ok. 40 g), do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
449.8 kcal /
1883.3 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
27.2 g
Węglowodany
36.8 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Sód
715.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą
2 godz. 15 min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 godz.
Placek z cukinią
1 godz. 25 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
2 godz. 10 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min