Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
-
50
g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką, uprzednio uprażonych i ostudzonych
lub 50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką - 230 g mąki pszennej
- 30 g oliwy z oliwek
- 120 g wody
- ¼ łyżeczki soli
Dodatki
- 350 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
- 100 g serka śmietankowego, podzielonego na kawałki
- 250 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 3 - 4 łyżeczki miodu, płynnego
- 3 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- rukola (ok. 40 g), do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1883.3 kJ / 449.8 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 715.3 mg
Alternatywne przepisy
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 Std. 15 Min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 Min
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1 Std. 40 Min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 Min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 dk
Zielone szpecle z sosem serowym i pomidorkami
1 Std. 10 Min
Clafoutis z rabarbarem
50 dk
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 Std. 15 Min
Lody rabarbarowe
12 Std.
Tagliatelle z pesto z bobu
30 Min
Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą
2 Std. 15 Min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 Std. 10 Min