Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką uprzednio uprażonych i ostudzonych
-
230 g mąki pszennej
-
30 g oliwy z oliwek
-
120 g wody
-
¼ łyżeczki soli
Dodatki
-
350 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
-
100 g serka śmietankowego podzielonego na kawałki
-
250 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
3 - 4 łyżeczki miodu, płynnego
-
3 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
rukola (ok. 40 g), do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
715.3 mg
Białko
16.2 g
Kalorie
1883.3 kJ /
449.8 kcal
Tłuszcz
27.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
36.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Wytrawne orzechowe scones
30 min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
2 godz. 5 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min