
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
1 łyżka wodorostów wakame, suszonych
-
100 g wody
-
380 g ogórka (ok. 2 szt.)
-
8 kostek lodu
-
½ łyżeczki soli
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka brązowego cukru
-
3 łyżki octu ryżowego
-
2 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżka ziaren sezamu prażonych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
158 kcal /
656 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
10.2 g
Węglowodany
9.4 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)
15 min
Chimichurri
5 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM5)
15 min
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Zupa miso
45 min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min