Urządzenia i Akcesoria
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
120 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g maślanki
-
30 g słonecznika łuskanego
-
80 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
300 g mąki orkiszowej, razowej Melvit
-
½ - ¾ łyżeczki kminku, mielonego
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16 g
Kalorie
1609.1 kJ /
384.3 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
37.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka Śródziemnomorskie
1 godz.
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Batony wiśniowo-cynamonowe z granolą
1 godz. 50 min
Chrupkie pieczywo orzechowe
1 godz. 50 min
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2 godz. 15 min
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1 godz. 40 min
Chrupkie pieczywo
40 min
Ciastka owsiane z czekoladą
35 min
Ciastka owsiane z orzeszkami ziemnymi i czekoladą
1 godz. 30 min
Ciastka na myślenie
45 min