Wersje kompatybilne
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 150 g maślanki
- 30 g słonecznika łuskanego
- 80 g masła, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
- 300 g mąki orkiszowej razowej, Melvit
- ½ - ¾ łyżeczki kminku, mielonego
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1609.1 kJ / 384.3 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Ciastka owsiane z orzeszkami ziemnymi i czekoladą
1 godz. 30 min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Chrupkie pieczywo orzechowe
1 godz. 50 min
Owsiane ciasteczka czekoladowo-orzechowe
1h 15 min
Wytrawne ciastka z komosy ryżowej i chia
45 min
Ciastka na myślenie
45 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Orzechy nerkowca limonkowo-kokosowe na ostro
25 Min
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Bajgle musli z masłem migdałowym
2h 30 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min