Urządzenia i Akcesoria
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
120 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g maślanki
-
30 g słonecznika łuskanego
-
80 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
300 g mąki orkiszowej, razowej Melvit
-
½ - ¾ łyżeczki kminku, mielonego
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16 g
Kalorie
1609.1 kJ /
384.3 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
37.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrupkie pieczywo orzechowe
1 Std. 50 Min
Pizza na mąkach pełnoziarnistych
1 Std. 30 Min
Krakersy z sezamem i makiem
40 Min
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
1 Std.
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 Min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 Min
Ciastka czekoladowo-pomarańczowe (bez cukru)
35 Min
Zdrowe kulki kakaowe
1 Std. 20 Min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 Std. 30 Min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 Min
Chrupkie pieczywo
40 Min
Ciastka owsiane z czekoladą
35 Min