
Urządzenia i Akcesoria
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Chipsy z siemienia lnianego
-
230 g siemienia lnianego złotego
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
400 g pomidorów, z puszki
-
50 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z oleju
-
100 g wody
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
Dip z buraków
-
2 ząbki czosnku
-
100 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
150 g czerwonych buraków, gotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g jogurtu typu greckiego
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
270.7 kcal /
1133.2 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
15.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
402.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1 godz. 20 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 godz. 50 min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1 godz. 15 min
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Bananowe kulki mocy
20 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min