Urządzenia i Akcesoria
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Chipsy z siemienia lnianego
-
230 g siemienia lnianego brązowego230 g siemienia lnianego złotego
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
400 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych na kawałki400 g pomidorów, z puszki
-
50 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z oleju
-
100 g wody
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
Dip z buraków
-
2 ząbki czosnku
-
100 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
150 g czerwonych buraków, gotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g jogurtu typu greckiego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
402.8 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
1133.2 kJ /
270.7 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
15.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hummus z buraka
1 godz.
Ciasteczka panellets z migdałów i batatów
11 godz. 20 min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Wegańskie kulki mocy
15 min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1 godz. 20 min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 godz. 20 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min