Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 6 pommes acidulées, coupées en quartiers
La pâte
- 200 g d'amandes émondées
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 80 g de sucre en poudre, et un peu pour le moule
- 200 g de cidre doux
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 2 œufs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2604.2 kJ / 617.2 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 342.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche des Rois aux orangettes
2 Std. 20 Min
Cobbler aux poires et crème de cassis
1h 10min
Moelleux à la clémentine
1 Std. 40 Min
Gâteau d’abricots à la ricotta
40min
Flan pomme-coco
55min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Gâteau pomme-raisin
1 Std. 15 Min
Flan pomme-cannelle
45min
Clafoutis léger aux pommes
50min
Gâteau super pomme
55min
Clafoutis aux poires et aux amandes
45min
Flan aux pommes
50min