Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 145 g de beurre mou, coupé en morceaux de 2 cm
- 120 g de sucre en poudre
- 240 g de farine de blé
- 70 g de graines de sésame noir
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 160 g de nougat blanc, cassé en petits morceaux
- 30 g de sucre en poudre
- 75 g de beurre mou
- 75 g de farine de blé
- 1 jaune d'œuf
- 600 g d'abricots frais
- 1 c. à soupe de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2705 kJ / 647 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Tarte à l'abricot et aux cacahuètes
1h 15 min
Clafoutis aux cerises
50 min
Tarte aux mûres et cardamome
2u. 25min
Clafoutis figues-amandes
50 min
Cuajada aux abricots
50 min
Amandine aux abricots
1h 30min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min
Clafoutis aux abricots
55 min
Flaugnarde aux poires
50 min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min