Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 500 g d'eau
- 5 clémentines bio, coupées en tranches de 2-3 mm d'épaisseur
- beurre, pour le moule
- 60 g de sucre en poudre
Le crumble
- 70 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 70 g de sucre en poudre
- 55 g de beurre froid, coupé en dés
La pâte à gâteau
- 1 clémentine bio
- 240 g de ricotta
- 110 g de beurre mou, coupé en dés
- 130 g de sucre en poudre
- 180 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2054 kJ / 492 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moelleux à la clémentine
50min
Poires duchesse
12h 25min
Tarte à l'orange
12h
Clafoutis poire-speculoos
45 min
Gâteau à l'orange
1u.
Gâteau moelleux au cidre
1 Std. 5 Min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1u.
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4 Std. 15 Min
Gratin poire-banane
55min
Gâteau pomme-raisin
1h 15min
Moelleux poire-noisette
45 min
Cobbler aux pommes
1h 40min