Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'huile d'olive, et un peu pour le moule
- 3 œufs (gros)
- 190 g de sucre en poudre
- 120 g de lait
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 c. à café de zeste de citron râpé, non traité de préférence
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 90 g de farine de maïs
- 1 pincée de sel
- 280 g de raisins rouges
- 2 c. à soupe de sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Cake orange-pavot
1h 15min
Minicakes pêche-abricot
35 Min
Cake mi-figue mi-raisin
55 min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Mia aux abricots
1h
Cake à l'ananas
55 min
Cobbler à la cerise
40 min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40 min
Gâteau aux pêches
55 min
Gâteau aux fruits
55 min
Gâteau pomme-raisin
1h 15min