Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de beurre doux et mou
- 150 g de sucre en poudre
- 75 g de lait
- 2 jaunes d'œufs
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 2 œufs
- 150 g de faisselle, égouttée
- 100 g de crème liquide entière
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 40 mûres fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2383 kJ / 569 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatin de poires aux speculoos
50min
Tarte aux pruneaux
13h 30min
Tarte amandine aux cerises
2 godz. 30 min
Carrés gourmands aux abricots
3hod.
Tarte tutti frutti à la vanille
3u. 20min
Tartelettes amandine aux framboises
1h 20min
Tôt-fait à la rhubarbe
1h 15min
Amandine aux abricots
1h 30min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Tarte aux mirabelles
50min
Tartelettes aux quetsches
45min
Tarte poire-chocolat
55min