Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de beurre doux et mou
- 150 g de sucre en poudre
- 75 g de lait
- 2 jaunes d'œufs
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 2 œufs
- 150 g de faisselle, égouttée
- 100 g de crème liquide entière
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 40 mûres fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2383 kJ / 569 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartes au sucre et aux fruits d'été
1 godz. 45 min
Tartelette orange-pistache
1h
Gâteau de raisin à l'huile d'olive
1 Std. 15 Min
Gratin fraise-rhubarbe
25min
Douillon aux poires
1 Std. 15 Min
Amandine à la cerise
2h
Framboises sur biscuit moelleux à la rose
35min
Cake aux poires très épicé
1h 10min
Moelleux noisettes-citron
1h 5min
Gâteau aux quetsches
45 min
Flaugnarde aux poires
50min
Gâteau fondant aux noix
40 min