Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine, et un peu pour fariner
- 90 g d'eau froide
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 70 g de sucre en poudre
- 70 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 70 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 œuf
- 6 nectarines, coupées en lamelles fines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 434 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Gratin de poire aux amandes
45 min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Tarte au lemon curd et aux framboises
3 Std. 20 Min
Tiramisu pêche-lavande
3 Std. 20 Min
Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers
55min
Mille-feuille express framboise-citron
30 min
Financiers au citron
40 min
Financiers aux cerises
1h
Financiers au pralin
1 godz. 35 min
Financiers à la pistache
45 min
Financiers pralinés
35min
Tarte au citron destructurée
20 min