Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine, et un peu pour fariner
- 90 g d'eau froide
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 70 g de sucre en poudre
- 70 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 70 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 œuf
- 6 nectarines, coupées en lamelles fines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 434 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Tarte crumble aux abricots
1 Std. 40 Min
Cobbler à la cerise
40 dk
Croustades de pomélo au sabayon et sésame noir
40 dk
Clafoutis aux nectarines et caramel
35 Min
Tartelette orange-pistache
1sa
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1 Std. 30 Min
Trifle aux fraises
15 Min
Financiers aux cerises
1sa
Gratin de figues
25 dk
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 dk
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5min