Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pâté de lapin
- 500 g de viande de lapin, en morceaux
- 200 g de chair à saucisse
- 2 œufs
- 4 brins d'estragon frais, équeutés et ciselés
- 2 c. à café de cognac
- 1 c. à café bombée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café rase de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La pâte
- 2 pâtes brisées maison
- farine de blé, pour fariner
- 1 œuf battu à la fourchette, pour la soudure et la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1581.9 kJ / 379.6 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Terrine de lapin aux herbes
24 godz.
Pâté en croûte
7 godz. 45 min
Rognons de veau sauce madère
20min
Pâté de Pâques
2h
Pâté de campagne au foie gras
48u.
Rillettes de lapin
12h
Terrine de campagne
4 Std. 30 Min
Pâté périgourdin
48u.
Terrine de canard
24 godz.
Pâté lorrain
15h 30min
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Pâté de lapin
2h 35min