Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pâté de lapin
- 500 g de viande de lapin, en morceaux
- 200 g de chair à saucisse
- 2 œufs
- 4 brins d'estragon frais, équeutés et ciselés
- 2 c. à café de cognac
- 1 c. à café bombée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café rase de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La pâte
- 2 pâtes brisées maison
- farine de blé, pour fariner
- 1 œuf battu à la fourchette, pour la soudure et la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1581.9 kJ / 379.6 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Terrine bressane
24h
Pâté de lapin
2h 35min
Rillettes de lapin
12 Std.
Pâté périgourdin
48 Std.
Terrine de canard
24h
Terrine de lapin aux fruits secs et pistaches
6 Std. 30 Min
Pâté en croûte (Espagne)
6h 15 min
Minifeuilletés aux escargots
50 Min
Tourte au poulet
2h
Terrine de lapin aux herbes
24h
Pâté en croûte
7h 45min
Pâté en croûte à la châtaigne
13sa 30 dk