Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 145 g de lait
- 1 cube de levure boulangère fraîche, émietté
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 500 g de farine de blé, et un peu pou fariner
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1675.3 kJ / 399.1 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 27.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulé brioché aux fruits confits
3 Std. 10 Min
Gâche vendéenne
3 Std. 20 Min
Stollen
3h 45min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min
Brioche espagnole
2h 45min
Cookies rhum-raisins
25 Min
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4h 15min
Papet jurassien
2h 45min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3h 50min
Le pain bénit
2 Std. 30 Min
Pastis landais
2 Std. 30 Min