Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 400 g de lait
- 20 - 25 feuilles de menthe fraîche
- 4 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 2 - 3 gouttes de colorant alimentaire vert (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568.9 kJ / 136.4 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo myrtilles et meringues
6 Std. 30 Min
Glace à la réglisse
3h 45min
Glace à l'abricot
6h 15min
Sorbet citron
8h 30min
Sorbet abricot, éclats de pistache
12 Std. 30 Min
Glace amarena
3h 15min
Glace chocolat-cannelle
12h
Mousse glacée à la menthe
12h
Sorbet à l'abricot
10min
Glace rhum raisins
12h
Glace au café
12h
Glace menthe-chocolat
12h