Urządzenia i Akcesoria
Glace à la menthe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
8 portions
Składniki
La veille
-
100 g de crème liquide 30-40% m.g.
-
400 g de lait
-
20 - 25 feuilles de menthe fraîche
-
4 jaunes d'œufs
-
70 g de sucre en poudre
-
2 - 3 gouttes de colorant alimentaire (opcjonalnie) vert
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.5 g
Kalorie
568.9 kJ /
136.4 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
10.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Saveurs et petits prix
65 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Orange givrée
12 godz.
Glace rhum raisins
12 godz.
Sorbet citron
8 godz. 30 min
Glace à la réglisse
3 godz. 45 min
Citron givré
12 godz.
Glace caramel au beurre salé
12 godz.
Glace au café
12 godz.
Glace au chocolat
12 godz.
Sorbet pomme verte et calvados
12 godz.
Sorbet citron vert
12 godz.
Glace à la pistache
12 godz.
Glace menthe-chocolat
12 godz.