Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 130 g de beurre mou
- 130 g de sucre
- 20 g de graines de pavot
- 240 g de farine
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 110 g de poudre d'amande
- 110 g de beurre mou et 10 g pour le moule
- 90 g de sucre en poudre
- 1 jaune d'œuf
- 40 g de farine de blé
- 10 g de liqueur de cerise
- 400 - 500 g de cerises
- 1 c. à soupe de sucre glace, pour le décor
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2694 kJ / 648 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Tarte à la rhubarbe meringuée
14u. 15min
Tarte à la rhubarbe
1h
Gâteau aux groseilles à maquereau
55min
Tarte meringuée fraise-rhubarbe
2 Std.
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2hod. 10min
Gâteau aux quetsches
45min
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2h 30min
Clafoutis à la rhubarbe
55min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Tarte amandine aux mirabelles
1 Std. 30 Min
Tarte aux mirabelles
50min
Tartelettes aux quetsches
45min