Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 130 g de beurre mou
- 130 g de sucre
- 20 g de graines de pavot
- 240 g de farine
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 110 g de poudre d'amande
- 110 g de beurre mou et 10 g pour le moule
- 90 g de sucre en poudre
- 1 jaune d'œuf
- 40 g de farine de blé
- 10 g de liqueur de cerise
- 400 - 500 g de cerises
- 1 c. à soupe de sucre glace, pour le décor
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2694 kJ / 648 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux myrtilles
50 min
Cobbler à la cerise
40 min
Financiers aux cerises
1h
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 min
Tartelettes aux quetsches
45 min
Tarte aux myrtilles
2h 30min
Gâteau aux quetsches
45 min
Tarte aux mirabelles
50 min
Amandine aux abricots
1 godz. 30 min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min
Tarte amandine aux mirabelles
1 godz. 30 min
Tarte à la rhubarbe
1h