Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les gâteaux
- 60 g de beurre, coupé en petits cubes et 10 g pour les ramequins
- 1 œuf
- 110 g de sucre en poudre, et 1 c. à soupe pour les ramequins
- 80 g de farine de blé
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 100 g de lait
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pêches (grosses), coupées en petits cubes
Le sirop
- 160 g d'eau
- 70 g de sucre en poudre
- 30 g de liqueur de pêche ou amaretto
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2412 kJ / 579 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8h
Crème anglaise à l'orange
1u.
Poires duchesse
12h 25min
Moelleux aux pommes
50min
Gâteau cœur à l'ananas
45 min
Moelleux renversé aux pêches
1 Std. 5 Min
Gâteau aux pêches
55min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Flaugnarde aux poires
50min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min
Cuajada aux abricots
50min
Amandine aux abricots
1h 30 min