Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les gâteaux
- 60 g de beurre, coupé en petits cubes et 10 g pour les ramequins
- 1 œuf
- 110 g de sucre en poudre, et 1 c. à soupe pour les ramequins
- 80 g de farine de blé
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 100 g de lait
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pêches (grosses), coupées en petits cubes
Le sirop
- 160 g d'eau
- 70 g de sucre en poudre
- 30 g de liqueur de pêche ou amaretto
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2412 kJ / 579 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Gratin de poire aux amandes
45 min
Paris-Deauville
12h
Flan de petit-suisse aux mirabelles
1h 5min
Moelleux à la clémentine
1h 40min
Gratin d'abricots au pralin
30 min
Gratin poire-banane
55 min
Le milhassou
2h
Cuajada aux abricots
50 min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1h
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min
Flaugnarde aux poires
50 min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min