Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 150 g de sucre roux
- 130 g de farine de blé
- 50 g d'amandes en poudre
- 2 œufs
- ½ - 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 350 g de quetsches fraîches ou surgelées (15 env. quetsches), coupées en deux et dénoyautées
- 20 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1854 kJ / 442 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux groseilles à maquereau
55min
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2 godz. 30 min
Tôt-fait à la rhubarbe
1 godz. 15 min
Tartelettes aux quetsches
45 min
Streusel
2 godz.
Tarte à la rhubarbe meringuée
14 Std. 15 Min
Clafoutis à la rhubarbe
55min
Tarte aux mirabelles
50min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Tarte à la rhubarbe
1 godz.
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min