
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce tartare
- ½ bouquet de persil frais (env. 10 g), effeuillé
- 60 g de concombres au vinaigre en morceaux (3 cm)
- 30 g d'oignons coupés en deux
- 1 œuf cuit dur
- 1 c. à soupe de câpres au vinaigre, marinées égouttées
- 250 g d'huile de tournesol
- 1 œuf frais
- 1 c. à café de jus de citron
- 2 c. à café de moutarde
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
Les beignets de poisson
- 200 g de bière blonde ou 200 g d’eau minérale gazeuse
- 150 g de farine
- 1 ¼ c. à café de sel
- ½ c. à café de poudre à lever
- 2 pincées de poivre, moulu
- 1 l d'huile
- 500 g de filets de perche sans peau, coupés en deux dans la longueur selon leur taille
- 1 citron en quartiers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1137 kcal / 4710 kJ
- Białko
- 31 g
- Tłuszcz
- 97 g
- Węglowodany
- 31 g