Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse au chocolat noir
- 170 g de chocolat noir 70% de cacao, en morceaux
- 20 g de sucre, et 1 pincée pour les blancs d'œufs
- 80 g de lait entier
- 1 jaune d'œuf
- 4 blancs d'œufs
La mousse au chocolat caramel
- 200 g de chocolat au caramel, en morceaux
- 150 g de crème, 35 % m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1755 kJ / 422 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta
6h 15min
Coquins de Linz
3h 15min
Sauce béchamel
15min
Sauce hollandaise
15min
Focaccia aux oignons
2h 20 min
Sauce Hollandaise
15min
Galette des rois aux poires et au chocolat
1h 40min
Crème au chocolat
3h 15min
Cheesecake au citron et crunch aux noisettes
4 godz. 35 min
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Miroirs
1h 40min