Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, en gros morceaux (3 cm)
- 800 g de pommes de terre à chair farineuse, pelées, en rondelles
- 1000 g d'eau
- 50 g de farine
- 250 - 300 g de farine
- 1 œuf (env. 60 g)
- 1 ½ - 2 c. à café de sel, au goût
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Risotto
30min
Madeleines au chocolat
30min
Croquettes au jambon avec sauce béchamel rapide
9h 15min
Focaccia aux oignons
2 Std. 20 Min
Rouleaux de printemps
55 min
Focaccia au romarin
2 Std. 30 Min
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Strudel aux pommes et sauce vanille
1 Std. 20 Min
Gnocchi de pommes de terre
1 Std. 15 Min
Spätzlis au fromage
1 Std. 10 Min
Panure
5 Min
Pain paysan
3 Std.