Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de gruyère, en morceaux (2 cm)
- 1500 g d'eau
- 1 c. à soupe de sel
- 300 g de pâte sèche type cornettes, (cuisson 10-12 minutes)
- 2 œufs
- 150 g de jambon, cuit, en dés
La sauce
- 250 g de tomates-cerises
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 2 c. à soupe de vinaigre aromatisé aux herbes
- ½ c. à soupe de moutarde
- ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- 1 bouquet de ciboulette fraîche (d’env. 10 g), ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2336 kJ / 557 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de l’armailli
50min
Gratin de cornettes
50min
Émincé à la zurichoise
50min
Salade de pommes de terre
1 godz. 5 min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Salade pommes-carottes
5 Min
Salade de concombre à la mortadelle
10 Min
Salade de pâtes au thon et vinaigrette au basilic
30min
Salade de cervelas au fromage
10 Min
Salade de pâtes
35min
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45min
Macaronis à la montagnarde
30min