Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre
- 300 g de fromages suisses, tous types (p. ex. Appenzell corsé, Gruyère, Emmental ou Tilsit), en morceaux (2 cm) (voir conseil)
- 100 g de lait
- 1 œuf
- 50 g de farine
- ½ c. à café de paprika doux
- ¼ de c. à café de sel
- ¼ de c. à café de poivre noir, moulu
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- 8 tranches de pain bis (env. 1 cm d’épaisseur, env. 50 g, voir conseil)
-
8
c. à soupe de vin blanc
lub 8 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2895 kJ / 693 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Pâtes au four rapides
55min
Papet vaudois
55min
One-Pot-Pasta au jambon
25min
Gratin de hachis et cornettes
1h 10min
Sauce balsamique
10 min
Riz Casimir (8 portions)
1h
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50min
Tarte au gruyère
50min
Risotto alle cinque P
30min
Nœud au lard
2j 10 menit
Croissants au jambon
35min
Risotto à la tomate et burrata
30min