
Wersje kompatybilne
Involtini de poulet et pesto de tomates séchées
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto de tomates séchées
- 70 g d'huile d'olive
- 40 g de parmesan en morceaux (3 cm)
- 1 gousse d'ail
-
160
g de noix de cajou, crues non salées
lub 160 g de pignons de pin - 100 g de tomates séchées
Involtini de poulet
- 70 g de mozzarella en morceaux (4 cm)
- 2 gousses d'ail
- 2 brins de persil plat frais uniquement les feuilles, plus extra pour la garniture
- 2 oeufs
- 1 pincée de sel fin selon votre goût
- 1 pincée de poivre noir, fraîchement moulu selon votre goût
- 70 g de chapelure
- 540 g de filet de poitrine de poulet, avec ou sans peau en 15 lanières (env. 2,5 cm)
- 30 feuilles d'épinards fraîches sans les tiges
Sauce
- 1 gousse d'ail
- ½ oignon (env. 75 g)
- 50 g d'huile d'olive
- 650 - 700 g de passata
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 702 kcal / 2950 kJ
- Białko
- 40 g
- Tłuszcz
- 47.1 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Błonnik
- 7.7 g