Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de lait
- 3 jaunes d'œufs
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 50 g de sirop d'agave
- 140 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 705 g
- Kalorie
- 5827 kJ / 1394 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 147 g
- Tłuszcz
- 74 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet chocolat
12 Std.
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h
Glace caramel au beurre salé
12 Std.
Glace aux cacahuètes (ou aux noisettes)
3ωρ. 15 λεπτ.
Glace à la menthe
3h 20 min
Sorbet banane-spiruline
12 Std.
Glace à la pistache
12 Std.
Glace rhum raisins
12 Std.
Glace au yaourt, miel et pignon
12 Std. 15 Min
Glace au chocolat
12 Std.
Glace au café
12 Std.
Glace menthe-chocolat
12 Std.