Tarte aux poireaux et au fromage

3.8 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 parts

Składniki

  • 80 g de beurre en morceaux (2 cm), et un peu pour le moule
  • 180 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 1 c. à café de sel
  • 60 g d'eau
  • 100 g de gruyère en morceaux (2 cm)
  • 300 g de poireaux en morceaux (2 cm)
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 150 g de lait
  • 3 œufs
  • 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • 1 pincée de poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 352.2 kcal / 1473.7 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 24.4 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Sód 433.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...