Wersje kompatybilne
Petits sablés au chocolat, cacao et fleur de sel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir, en morceaux
- 100 g de chocolat au lait, en morceaux
- 170 g de cassonade
- 150 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 175 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 30 g de cacao en poudre
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 1 pincée de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Sablés cœur noisette-chocolat
1h 35min
Madeleines aux pépites de chocolat
1h
Rochers coco
30min
Cookies coco, chocolat et noix du Brésil
25min
Financiers à la noisette
25min
Cookies choco-speculoos
30min
Cookies chocolat-cacahuète
35min
Cookies tout chocolat
25min
Biscuits craquelés au chocolat
2 godz. 35 min
Cookies double chocolat
1h 30min
Muffins à la banane et aux pépites de chocolat
30min
Sablés diamant vanille
1h