Urządzenia i Akcesoria
Pasta z tuńczyka i jajek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
400 g wody
-
4 jajka
-
1 puszka tuńczyka, w oleju odsączonego (waga po odsączeniu ok. 140 g)
-
100 g jogurtu naturalnego, gęstego100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
504.8 mg
Białko
16.5 g
Kalorie
729.3 kJ /
174.3 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.
Pasta jajeczna z awokado
35 min
Pasta jajeczna
5 min
Wiosenny twarożek
5 min
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta z łososia
5 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Pasta śródziemnomorska
15 min