Pasta z tuńczyka i jajek
TM6 TM5

Pasta z tuńczyka i jajek

4.6 (1.4K ocen)

Składniki

  • 400 g wody
  • 4 jajka
  • 1 puszka tuńczyka, w oleju, odsączonego (waga po odsączeniu ok. 140 g)
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
    lub 100 g jogurtu naturalnego, gęstego
  • 1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego, posiekanego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
729.3 kJ / 174.3 kcal
Białko
16.5 g
Węglowodany
1.8 g
Tłuszcz
11.3 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
0.2 g
Sód
504.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy