Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek

4.6 1.5K oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g wody
  • 4 jajka
  • 1 puszka tuńczyka, w oleju odsączonego (waga po odsączeniu ok. 140 g)
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
    100 g jogurtu naturalnego, gęstego
  • 1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 174.3 kcal / 729.3 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 1.8 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 504.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...