
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
Kurczak w miodowym sosie teriyaki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
100 g sosu sojowego
-
50 g wina ryżowego
-
150 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
2 łyżki miodu
-
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
-
3 łyżki zimnej wody
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżki oleju
Warzywa i ryż
-
3 ząbki czosnku
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
130 g marchewki
-
10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
50 g cebuli
-
1000 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
10 g oleju plus 2 łyżki do smażenia
-
300 g ryżu białego, długoziarnistego
-
200 g różyczek brokułu pokrojonych na 3 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
616 kcal /
2579 kJ
Białko
34.3 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
81.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
2715.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska