Urządzenia i Akcesoria
Ryż kaszmirski
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
350 g ryżu basmati
-
3 ziarna kardamonu, całego
-
3 goździki
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
1 łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 szczypta nitek szafranu
-
30 g oleju
-
3 ząbki czosnku
-
1000 g wody
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1167.3 kJ /
279 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dal makhani z soczewicy
50 min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 godz.
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Brownie z tahini
45 min
Nasi Goreng z kurczakiem
1 godz. 30 min
Massaman curry z kurczakiem
1 godz. 40 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Curry z warzywami
1 godz. 25 min