Urządzenia i Akcesoria
Ryż kaszmirski
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
350 g ryżu basmati
-
3 ziarna kardamonu, całego
-
3 goździki
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
1 łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 szczypta nitek szafranu
-
30 g oleju
-
3 ząbki czosnku
-
1000 g wody
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1167.3 kJ /
279 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
2 godz.
Samosy
1 godz. 40 min
Massaman curry z kurczakiem
1 godz. 40 min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 godz.
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Biryani z jagnięciną
1 godz. 20 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Herbata chai masala
15 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min