
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z jarmużem i jabłkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
60 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 łodyżek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
250 g jabłek, kwaśnych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
125 g jogurtu naturalnego
-
1 łyżka miodu
-
2 łyżki oleju
-
2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
133 kcal /
558 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska