Surówka z jarmużem i jabłkiem
TM6 TM5

Surówka z jarmużem i jabłkiem

4.5 (174 oceny)

Składniki

  • 60 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 5 łodyżek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 250 g jabłek, kwaśnych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
    lub 1 łyżka syropu z agawy
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
558 kJ / 133 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy