Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 5 łodyżek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 250 g jabłek, kwaśnych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 125 g jogurtu naturalnego
-
1
łyżka miodu
lub 1 łyżka syropu z agawy - 2 łyżki oleju
- 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 558 kJ / 133 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Smoothie z botwinki
30 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Pasta z jarmużu
15 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1h 15min
Surówka brokułowa z jagodami goji
10 min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 Std. 55 Min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z selera na słodko
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min