Surówka z jarmużem i jabłkiem

Surówka z jarmużem i jabłkiem

4.5 177 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 60 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 5 łodyżek natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 250 g jabłek, kwaśnych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
    1 łyżka syropu z agawy
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 133 kcal / 558 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...