Zielony rosół kolagenowy

Zielony rosół kolagenowy

4.0 29 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz. 15 min
8 porcji

Składniki

  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 cm plastry
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 1 laska cynamonu przełamana na pół
  • 3 goździki
  • 3 ząbki czosnku
  • 500 g golonki wieprzowe kość z niewielką ilością mięsa, pokrojonej na 5 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 4500 g wody
  • 5 ziaren pieprzu czarnego
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 liści laurowych, suszonych
  • 100 - 150 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 50 g jarmużu tylko liście, bez twardych łodyg
  • 10 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 50 g liści szpinaku, świeżych
  • 50 g groszek cukrowy, mrożony
  • 80 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 200 g makaronu soba
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • cebula dymka drobno posiekana, ilość do dekoracji
  • czarnuszka ilość do dekoracji
  • zielona papryczka chili, świeża (opcjonalnie) ilość do dekoracji
  • ½ łyżeczki lubczyku, suszonego
    ½ łyżeczki lubczyku, świeżego
  • olej sezamowy (opcjonalnie) ilość do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 248 mg
Białko 12.9 g
Kalorie 1023.7 kJ / 244.5 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...