Zielony rosół kolagenowy

Zielony rosół kolagenowy

4.0 28 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz. 15 min
8 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 cm plastry
    50 g
  • gwiazdkę anyżu
    1
  • laskę cynamonu przełamana na pół
    1
  • goździki
    3
  • ząbki czosnku
    3
  • golonki kość z niewielką ilością mięsa, pokrojonej na 5 cm kawałki (patrz wskazówka)
    500 g
  • wody
    4500 g
  • ziaren pieprzu czarnego
    5
  • ziaren ziela angielskiego
    5
  • liści laurowych, suszonych
    5
  • marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
    100 - 150 g
  • octu jabłkowego
    1 łyżka
  • jarmużu tylko liście, bez twardych łodyg
    50 g
  • szczypiorku, świeżego pokrojonego na 3 cm kawałki
    10 g
  • liści szpinaku, świeżych
    50 g
  • groszku cukrowego, świeżego, w strączkach
    50 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
    80 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 g
  • makaronu soba
    200 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • cebula dymka drobno posiekana, ilość do dekoracji
  • czarnuszka ilość do dekoracji
  • zielona papryczka chili, świeża (opcjonalnie) ilość do dekoracji
  • lubczyku, suszonego
    ½ łyżeczki
    ½ łyżeczki lubczyku, świeżego
  • olej sezamowy (opcjonalnie) ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 244.5 kcal / 1023.7 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 248 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...