
Urządzenia i Akcesoria
Zielony rosół kolagenowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 cm plastry50 g
-
gwiazdkę anyżu1
-
laskę cynamonu przełamana na pół1
-
goździki3
-
ząbki czosnku3
-
golonki kość z niewielką ilością mięsa, pokrojonej na 5 cm kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
wody4500 g
-
ziaren pieprzu czarnego5
-
ziaren ziela angielskiego5
-
liści laurowych, suszonych5
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry100 - 150 g
-
octu jabłkowego1 łyżka
-
jarmużu tylko liście, bez twardych łodyg50 g
-
szczypiorku, świeżego pokrojonego na 3 cm kawałki10 g
-
liści szpinaku, świeżych50 g
-
groszku cukrowego, świeżego, w strączkach50 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki80 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
makaronu soba200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
cebula dymka drobno posiekana, ilość do dekoracji
-
czarnuszka ilość do dekoracji
-
zielona papryczka chili, świeża (opcjonalnie) ilość do dekoracji
-
lubczyku, suszonego½ łyżeczki
-
olej sezamowy (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
244.5 kcal /
1023.7 kJ
Białko
12.9 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
248 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWO
9 Przepisów
Polska
Polska