
Urządzenia i Akcesoria
Zielony rosół kolagenowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 cm plastry
-
1 gwiazdkę anyżu
-
1 laskę cynamonu przełamana na pół
-
3 goździki
-
3 ząbki czosnku
-
500 g golonki kość z niewielką ilością mięsa, pokrojonej na 5 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
4500 g wody
-
5 ziaren pieprzu czarnego
-
5 ziaren ziela angielskiego
-
5 liści laurowych, suszonych
-
100 - 150 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
1 łyżka octu jabłkowego
-
50 g jarmużu tylko liście, bez twardych łodyg
-
10 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g liści szpinaku, świeżych
-
50 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach
-
80 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 g makaronu soba
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
cebula dymka drobno posiekana, ilość do dekoracji
-
czarnuszka ilość do dekoracji
-
zielona papryczka chili, świeża (opcjonalnie) ilość do dekoracji
-
½ łyżeczki lubczyku, suszonego
-
olej sezamowy (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
244.5 kcal /
1023.7 kJ
Białko
12.9 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
248 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWO
9 Przepisów
Polska
Polska