Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 300 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
- 100 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 25 g oliwy z oliwek
- 50 g wody
- 30 g octu balsamicznego
- 30 g czerwonego octu winnego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 2 - 3 szczypty soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2817.5 kJ / 673.4 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 108.5 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 560.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z kalarepy (TM5)
15min
Cytrynowa chermoula (marynata)
15min
Salsa Verde
15min
Pasta Taramosalata
15min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15min
Sałatka rosyjska z burakami
1h 10min
Tajskie kotlety rybne
1h 15 min
Sałatka z buraków
2h 10min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1j 55 menit
Surówka z pora
30min
Surówka z surowego buraka
10 min
Buraczki na ciepło
50min