Salsa balsamiczna z burakiem
TM6 TM5

Salsa balsamiczna z burakiem

4.7 (19 ocen)

Składniki

  • 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 300 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
  • 100 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 50 g wody
  • 30 g octu balsamicznego
  • 30 g czerwonego octu winnego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
  • 2 - 3 szczypty soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
2817.5 kJ / 673.4 kcal
Białko
6.8 g
Węglowodany
108.5 g
Tłuszcz
26 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Błonnik
12.9 g
Sód
560.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy