Salsa balsamiczna z burakiem

Salsa balsamiczna z burakiem

4.7 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 Cały przepis

Składniki

  • 100 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 300 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
  • 100 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 50 g wody
  • 30 g octu balsamicznego
  • 30 g czerwonego octu winnego
  • 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
  • 2 - 3 szczypty soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Cały przepis

Sód 560.9 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 2817.5 kJ / 673.4 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 12.9 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 108.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...