Urządzenia i Akcesoria
Ryba w papilotach ze świeżym kokosem, quinoa i porem
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
470 g filetów z białej ryby świeżej, np. z dorsza, halibuta, pokrojonych na 4 kawałki (dł. 9-10 cm)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g miąższu kokosa, świeżego (patrz wskazówka)
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
5 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
5 g kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g miodu
-
200 g komosy ryżowej (quinoa)
-
780 g wody
-
25 g masła
-
120 g pora tylko biała cześć, pokrojonego w 4 mm plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29.7 g
Kalorie
1651.7 kJ /
394.5 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6.2 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KOKOS
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak po azjatycku z migdałami
35 min
Chłodnik pomidorowy z kolendrą i krewetkami po meksykańsku
1 godz. 50 min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 min
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
55 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Surowy kuskus z kalafiora (dieta raw)
20 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Sałatka z orkiszem i kurczakiem
1 godz. 15 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
30 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min