Ryba w papilotach ze świeżym kokosem, quinoa i porem
TM5 TM6

Ryba w papilotach ze świeżym kokosem, quinoa i porem

4.5 (8 ocen)

Składniki

  • 470 g filetów z białej ryby, świeżej, np. z dorsza, halibuta, pokrojonych na 4 kawałki (dł. 9-10 cm)
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g miąższu kokosa, świeżego (patrz wskazówka)
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 5 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g kolendry, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g miodu
  • 200 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 780 g wody
  • 25 g masła
  • 120 g pora, tylko biała cześć, pokrojonego w 4 mm plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1651.7 kJ / 394.5 kcal
Białko
29.7 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy