![Japońska zupa ramen Japońska zupa ramen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c4e7f587-e9e1-4953-b032-f58f82e91f4d/Derivates/4b8b814f-8562-4ad0-8db8-9939cb103685.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g surowego boczku, bez kości, bez skóry
- 3 ząbki czosnku
- 60 g sosu sojowego
- 10 g oleju sezamowego
- 2000 g wody
- 375 g makaronu ramen, suszonego
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 750 g bulionu z kurczaka, płynnego
- 1 łyżeczka czarnego octu ryżowego
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 3 mm plastry
- ½ - ¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 2 jajka
- 12 wodorostów nori (9 x 3,5 cm)
- 4 łyżki kukurydzy, konserwowej, odsączonej
- 2 cebule dymki, pokrojonej na 3 mm kawałki, do dekoracji
- 2 łyżeczki ziaren sezamu, uprzednio uprażonych, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 4507 kJ / 1077 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wołowina teriyaki z ryżem
1h 50 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 Std. 15 Min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 Min
Zupa Pho
1hod. 20min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 Min
Ramen z klopsikami z indyka
2hod. 25min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 Std.
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 Std. 15 Min
Pad thai
45 Min
Koreański ramen z tofu
50min
Zupa miso z warzywami
30 Min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 Std. 10 Min