
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
- 50 g migdałów, ze skórką
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 50 g orzechów nerkowca
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 60 g cukier trzcinowy, nierafinowany
- 250 g płatków owsianych
- 30 g siemienia lnianego
- 30 g ziaren słonecznika
-
60
g żurawiny, suszonej
lub 60 g rodzynek
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2126 kJ / 507.8 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 7.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batoniki musli
1h
Baton energetyczny Grzegorza Jasińskiego
2h 40min
Granola
1h 40min
Granola czekoladowa
1h 15min
Ciastka owsiane z czekoladą
35min
Granola bananowo-orzechowa
1h
Granola podstawowa
1h 45min
Granola czekoladowo-wiśniowa
1h 45min
Owsianka migdałowa z żurawiną
20min
Batony z orzeszkami ziemnymi
1h 30 min
Batoniki owsiano-orzechowe z czekoladą
2h 30min
Chrupiąca granola
2 Std.