Urządzenia i Akcesoria
Dyniowe cappuccino
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 szklanki
Składniki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
150 g miąższu dyni pokrojonego na kawałki
-
550 - 650 g mleka
-
40 - 60 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
4 - 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej120 g espresso, zaparzonego
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
1 szczypta goździków, mielonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Sód
94 mg
Białko
7 g
Kalorie
1448 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Latte z syropem dyniowo-korzennym
40 min
Mleczna pianka do kawy
5 min
Dalgona coffee mocha (kawa po koreańsku z kakao)
10 min
Dalgona coffee classic (kawa po koreańsku)
10 min
Gorąca herbata z mlekiem po malezyjsku
15 min
Deser z marchewki i nerkowców
25 min
Korzenne mleko daktylowe
20 min
Herbata chai masala
15 min
Gorąca biała czekolada z matcha
15 min
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3 godz. 20 min
Latte piernikowe
50 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min