Choux à la mousse de petits pois

Choux à la mousse de petits pois

3.6 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
6 portions

Składniki

La mousse de petits pois
  • 300 g d'eau
  • 10 feuilles de menthe fraîche
  • 300 g de petits pois frais écossés
  • 2 g d'agar-agar (1 c. à café bombée ou 1 sachet)
  • 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
Les choux
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre doux
  • 2 pincées de sel
  • 120 g de farine de blé
  • 3 gros œufs (63-73 g)
    4 œufs, de petite taille

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 1289 kJ / 312 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...