Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse de petits pois
- 300 g d'eau
- 10 feuilles de menthe fraîche
- 300 g de petits pois frais, écossés
- 2 g d'agar-agar (1 c. à café bombée ou 1 sachet)
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
Les choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux
- 2 pincées de sel
- 120 g de farine de blé
-
3
gros œufs (63-73 g)
lub 4 œufs de petite taille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1289 kJ / 312 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eclairs saumon-Passion
2 godz.
Eclairs à la truite en glaçage wasabi
1h 5min
Aumônières de petits légumes
40 Min
Vacherin griotte-amande
12h
Gianduja choco-Passion
18h 20min
Carrés menthe-chocolat
5h
Bouchées de pannacotta de tomates sur biscuits au chorizo
4h 45min
Coulommiers comme un gâteau
12h
Petits sablés au pesto rosso
2 godz.
Bouchées de pannacotta de saumon sur biscuits aux graines d'anis
4h 45min
Quenelles de chèvre sur purée de carottes
20 min
Ballotine comme un macaron
25 min