Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre glace maison
- 50 g de jus de mandarine
-
15
g de Grand Marnier®
lub 15 g de liqueur mandarine, type Mandarine Napoléon - 2 mandarines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 153 kJ / 36 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrine de chèvre, fruits secs et tomates séchées
2h 15min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3 godz. 15 min
Verrines à l'orange
1 godz. 15 min
Sabayon au citron
15min
Soupe de melon au marsala
2 Std. 10 Min
Sabayon anisé
15min
Sabayon au cidre
15min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3h 45 min
Verrine de fruits frais, fromage blanc et sablé breton
2h 15min
Sphère comme une orange sanguine
18 Std.
Sabayon aux raisins
15min
Sabayon de fruits exotiques
30 min