Urządzenia i Akcesoria
Sabayon gratiné aux clémentines
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
12 portions
Składniki
-
3 jaunes d'œufs
-
40 g de sucre glace maison
-
50 g de jus de mandarine
-
15 g de liqueur mandarine, type Mandarine Napoléon15 g de Grand Marnier®
-
2 mandarines
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
0.8 g
Kalorie
153 kJ /
36 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
4.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Apéritifs dînatoires
10 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Verrines à l'orange
1 godz. 15 min
Pannacotta aux œufs de saumon
3 godz.
Emulsion de chocolat aux épices et fruits frais
12 godz. 20 min
Cannelloni de crêpe à l'orange
45 min
Sabayon aux abricots et aux amaretti
20 min
Sabayon au cidre
15 min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3 godz. 45 min
Blanc-manger coco-ananas
4 godz. 15 min
Soufflé aux agrumes
30 min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3 godz. 15 min
Ananas en papillote
1 godz.
Sabayon de fruits exotiques
30 min