Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre glace maison
- 50 g de jus de mandarine
-
15
g de Grand Marnier®
lub 15 g de liqueur mandarine, type Mandarine Napoléon - 2 mandarines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 153 kJ / 36 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanc-manger coco-ananas
4 Std. 15 Min
Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers
55min
MAI Asperges, saint-jacques et sabayon aux herbes - Christophe Aribert
40min
Pannacotta à la menthe compotée d'abricots
4h 45min
Sabayon au citron
15min
Sabayon de fruits exotiques
30min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3h 15min
Pavés chocolat écume de menthe
3h
Sabayon aux raisins
15min
Sabayon aux abricots et aux amaretti
20min
Sabayon au cidre
15min
Petits choux à la mousse de magret et à l'orange
1h 40min