Wersje kompatybilne
Crème à la fève tonka, brochette de banane rôtie à la cannelle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 3 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre en poudre
- ½ fève tonka, fraîchement râpée
- 2 c. à soupe de sucre roux
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 2 bananes, coupées en tronçons de 2 cm
- 20 g de beurre doux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 333 kJ / 79 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ballotine comme un macaron
25min
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Crème glacée au pain d'épices
24h
Sapin en riz soufflé, canneberges et pistaches
1 Std. 30 Min
Bouchées de pannacotta d'artichaut sur biscuits aux noix
5h 45min
Sabayon de fruits exotiques
30min
JANVIER Îles flottantes pom-Passion - Eric Guérin
4 godz. 30 min
Tuiles aux crevettes
40min
Crème fondante aux dattes et aux noisettes
2 Std. 15 Min
Salade de crabe aux fruits de la Passion
35min
Pesto persan
10min
Financiers
30min