Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 jaunes d'œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 100 g de sucre
- 80 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de quatre-épices moulu
- 100 g d'eau
- 150 g de limoncello
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 15 g sucre glace maison
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 1 trait d'arôme de citron
- 1 pincée de colorant alimentaire jaune (opcjonalnie)
- perles de sucre, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1045 kJ / 247 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12h
Petits gâteaux au gingembre
35 Min
Cake aux fruits confits
4 Std.
Gâteau aux clémentines
3小时 15 分钟
Baba au rhum
3 Std.
Cannelloni de crêpe à l'orange
45min
Fiadone
55 Min
Oreillettes au citron et à l'orange
1 Std. 30 Min
Gâteau magique chocolat-caramel
5 Std.
Nougats noirs
3 Std.
Fenetra de Toulouse
1 Std. 30 Min
Bouillabaisse
1 godz. 15 min