
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
120 g rodzynek
-
100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
rum do namoczenia bakalii
-
500 g mąki pszennej
-
125 g mleka w temp. pokojowej
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
150 g cukru
-
1 żółtko
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
125 g masła bardzo miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
361.2 kcal /
1512.2 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
57.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
184.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska