Urządzenia i Akcesoria
Konfitura jabłkowa z migdałami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 słoików
Składniki
-
50 g rodzynek
-
4 łyżki rumu
-
50 g migdałów, w słupkach
-
15 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
500 g cukru żelującego 2:1
-
600 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
400 g jabłek nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
20 g likieru migdałowego, np. amaretto
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
24 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
2624.2 kJ /
627.2 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
138.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JABŁKA I GRUSZKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marmolada z całych jabłek
3 godz.
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min