
Urządzenia i Akcesoria
Konfitura jabłkowa z migdałami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 słoików
Składniki
-
rodzynek50 g
-
rumu4 łyżki
-
migdałów, w słupkach50 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek15 g
-
cukru żelującego 2:1500 g
-
jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki600 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
-
jabłek nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki400 g
-
cynamonu, mielonego1 czubata łyżeczka
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
likieru migdałowego, np. amaretto20 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
627.2 kcal /
2624.2 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
138.7 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
24 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JABŁKA I GRUSZKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Powidła śliwkowe
2 godz.
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Marmolada z całych jabłek
3 godz.
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min