Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou

Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou

4.3 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • orzeszków piniowych
    15 g
  • koziego sera, świeżego pokrojonego na kawałki
    200 g
  • soli
    1 łyżeczki
  • miodu
    5 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    2 krople
  • płatów ciasta wonton uprzednio rozmrożonych
    16
  • jajko roztrzepane
    1
  • ząbka czosnku
    ½
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • bazylii, świeżej tylko liście
    5 łodyżek
  • pomidor bez gniazd nasiennych, pokrojony w 1 cm kostkę
    1
  • oleju
    70 g
  • cukru
    1 szczypta
  • octu balsamicznego
    2 łyżki
  • olej ilość do natłuszczenia Varomy
  • wody
    700 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 865 kcal / 3622 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 60 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...