Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou

Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou

4.3 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 15 g orzeszków piniowych
  • 200 g koziego sera, świeżego pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczki soli
  • 5 g miodu
  • 2 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 16 płatów ciasta wonton uprzednio rozmrożonych
  • 1 jajko roztrzepane
  • ½ ząbka czosnku
  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 5 łodyżek bazylii, świeżej tylko liście
  • 1 pomidor bez gniazd nasiennych, pokrojony w 1 cm kostkę
  • 70 g oleju
  • 1 szczypta cukru
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • olej ilość do natłuszczenia Varomy
  • 700 g wody

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 865 kcal / 3622 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 60 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...