
Urządzenia i Akcesoria
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
15 g orzeszków piniowych
-
200 g koziego sera, świeżego pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczki soli
-
5 g miodu
-
2 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
16 płatów ciasta wonton uprzednio rozmrożonych
-
1 jajko roztrzepane
-
½ ząbka czosnku
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
5 łodyżek bazylii, świeżej tylko liście
-
1 pomidor bez gniazd nasiennych, pokrojony w 1 cm kostkę
-
70 g oleju
-
1 szczypta cukru
-
2 łyżki octu balsamicznego
-
olej ilość do natłuszczenia Varomy
-
700 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
865 kcal /
3622 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
60 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Włoski brunch
1 godz. 30 min
Ciasto francuskie
1 godz. 45 min
Focaccia na długo rosnącym cieście
20 godz.
Ciasto francuskie szybkie
1 godz. 20 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Omułki zapiekane z ziołową bułką tartą
1 godz. 15 min
Lody waniliowe z brzoskwiniami i sosem malinowym
20 min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6)
50 min
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1 godz. 20 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Makaron domowy z krewetkami i czerwonym pesto
1 godz.