Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta

Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta

4.4 456 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

Farsz na pierogi
  • 300 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczkę pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody
  • 200 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
Ciasto na pierogi
  • 550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do wody, do gotowania pierogów
  • 300 g wody ciepłej
  • ½ łyżeczki soli
  • woda osolona, do gotowania pierogów
Sos
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 100 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 529.5 mg
Białko 16.6 g
Kalorie 2811.4 kJ / 671.9 kcal
Tłuszcz 31.4 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 17.5 g
Węglowodany 83.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...