
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Farsz na pierogi
-
300 g kaszy gryczanej, prażonej
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczkę pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
200 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
Ciasto na pierogi
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do wody, do gotowania pierogów
-
300 g wody ciepłej
-
½ łyżeczki soli
-
woda osolona, do gotowania pierogów
Sos
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
671.9 kcal /
2811.4 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
31.4 g
Węglowodany
83.4 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Sód
529.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1 godz. 40 min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Kopytka
40 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min