Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g syropu klonowego
lub 10 g syropu z agawy - 350 g wody (plus 1-2 łyżeczki wody)
- 30 g oleju kokosowego
- 135 g ziaren słonecznika
- 90 g siemienia lnianego
- 40 g ziaren sezamu, białego
- 50 g pestek dyni
- 150 g płatków owsianych bezglutenowych
- 30 g nasion chia
- 40 g nasion babki płesznik (psyllium) (opcjonalnie)
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 301.6 kJ / 72 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 74.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batoniki owsiano-orzechowe z czekoladą
2h 30min
Chleb z płatków owsianych z orzechami
6h 15min
Kulki z suszonymi śliwkami
30min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 Std. 20 Min
Jaglane batony z migdałami
4h 20min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Wieloziarniste batony kakaowe
50min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb życia
1 Std. 10 Min