Krem figowy z orzechami laskowymi
TM5 TM6

Krem figowy z orzechami laskowymi

4.8 (35 ocen)

Składniki

  • 100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 250 g fig, suszonych, przekrojonych na pół, bez twardych końcówek
  • 200 g wody
  • 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 40 g syropu klonowego
  • ½ łyżeczki skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3101 kJ / 741 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
59 g
Tłuszcz
51 g
Błonnik
12.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy