Krem figowy z orzechami laskowymi

Krem figowy z orzechami laskowymi

4.8 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji

Składniki

  • 100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 250 g fig, suszonych przekrojonych na pół, bez twardych końcówek
  • 200 g wody
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 40 g syropu klonowego
  • ½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 741 kcal / 3101 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 12.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...