Urządzenia i Akcesoria
Krem figowy z orzechami laskowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
250 g fig, suszonych przekrojonych na pół, bez twardych końcówek
-
200 g wody
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
40 g syropu klonowego
-
½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
3101 kJ /
741 kcal
Tłuszcz
51 g
Błonnik
12.6 g
Węglowodany
59 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE KREMY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chałwa kardamonowa
2 Std. 30 Min
Magdalenki (bez glutenu)
1 Std.
Semifreddo kawowe
6 Std. 30 Min
Dżem z suszonych fig i moreli
40 Min
Mąka z amarantusa
5 Min
Sól sezamowa (gomasio)
20 Min
Śliwki w czekoladzie
2 Std. 30 Min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 Std. 30 Min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 Std. 10 Min
Granola dyniowa bez cukru
2 Std. 25 Min
Korzenne mleko daktylowe
20 Min
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
40 Min