
Urządzenia i Akcesoria
Krem figowy z orzechami laskowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
250 g fig, suszonych przekrojonych na pół, bez twardych końcówek
-
200 g wody
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
40 g syropu klonowego
-
½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
741 kcal /
3101 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
51 g
Węglowodany
59 g
Błonnik
12.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE KREMY
10 Przepisów
Polska
Polska