Urządzenia i Akcesoria
Krem figowy z orzechami laskowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
250 g fig, suszonych przekrojonych na pół, bez twardych końcówek
-
200 g wody
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
40 g syropu klonowego
-
½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
3101 kJ /
741 kcal
Tłuszcz
51 g
Błonnik
12.6 g
Węglowodany
59 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE KREMY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masło migdałowe
10 Min
Semifreddo kawowe
6 Std. 30 Min
Dżem z suszonych fig i moreli
40 Min
Ciemny mus z migdałów
15 Min
Lody pistacjowe i migdałowe
9 Std. 30 Min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 Std. 15 Min
Gorąca czekolada z anyżem
20 Min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 Std. 10 Min
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
40 Min
Gorąca czekolada z kardamonem
15 Min
Chałwa z pistacjami
2 Std. 25 Min
Masło orzechowe
5 Min