Wieloziarniste batony kakaowe

Wieloziarniste batony kakaowe

4.6 90 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
18 sztuk

Składniki

  • 75 g oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 150 g ziaren, mieszanych (np. ziarna sezamu, pestki dyni, ziarna słonecznika)
  • 125 g orzechów pekan
  • 2 łyżki nasion chia
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 30 g kakao
  • 370 g daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 50 - 100 g wody (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 3.8 g
Kalorie 902.6 kJ / 215.7 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 15.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...