Urządzenia i Akcesoria
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 kawałków
Składniki
-
180 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
260 - 280 g batata pokrojonego w 1 cm plastry
-
150 g korzenia pietruszki pokrojonego w 1 cm plastry
-
180 - 200 g czerwonego buraka pokrojonego w 1 cm plastry
-
110 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
220 g mąki pszennej
-
3 łyżki wody
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
60 - 70 g cukru
-
1 - 2 gałązki tymianku, świeżego
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
ser kozi (opcjonalnie) pokruszony, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
6.1 g
Kalorie
1094.3 kJ /
261.4 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 Std.
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 Std.
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 Std. 45 Min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 Std. 20 Min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 Std. 45 Min
Tarta z botwinką i serem feta
1 Std. 45 Min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 Std. 50 Min
Tarta prowansalska
1 Std. 15 Min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 Std. 30 Min
Tarta wegetariańska
1 Std. 10 Min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 Std. 40 Min
Tarta z dynią
1 Std. 40 Min