Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 1 oz corn starch
- 1 oz water
- 16 oz yellow onions, quartered
- 2 garlic cloves
- ¼ bunch cilantro, leaves and tender stems
- 20 oz mixed bell peppers, cut into pieces
- 14 ½ oz canned diced tomatoes, drained
- 1 oz extra virgin olive oil
- 14 ½ oz canned sweet corn, rinsed and drained
- 14 ½ oz canned black beans, rinsed and drained
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- ¼ tsp ground cayenne pepper, to taste
Cornbread Topping
- 5 oz cheddar cheese, cubed
- 9 oz yellow cornmeal
- 2 tbsp all-purpose flour
- 2 tbsp sugar
- 2 tsp baking powder
- 6 oz whole milk
- 2 large eggs
- 2 tbsp vegetable oil
- ½ tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1966 kJ / 470 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 834 mg
Alternatywne przepisy
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45 min
New Jersey Tomato Pie
45 min
Mushroom and Spinach Strata
2 godz. 10 min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2h 45min
Black Bean Walnut Patties
35 min
Thai Curry Noodles
25 min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35 min
Vegetarian Lasagna
2h 30min
Vegetable Patties
1h
Butternut Squash Macaroni and Cheese
1h 15min