![Mushroom and Spinach Strata Mushroom and Spinach Strata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2D50A98E-8CD5-401D-B9AF-E90B070A8070/Derivates/b1f64e87-a714-4640-92d2-aa532e92c9d4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 12 oz dried bread cubes
- 8 oz Gruyère cheese, cubed (1 in.), divided
- 3 oz Parmesan cheese, cubed (1 in.)
- 4 oz red onions, cut into pieces
- ½ tsp dried parsley
- ½ tsp dried thyme
- 16 oz cremini mushrooms, sliced (¼ in.)
- 4 oz baby spinach
- 2 oz sun-dried tomatoes, in oil, lightly drained, sliced
- 20 oz whole milk
- 10 large eggs
- 1 tbsp Dijon mustard
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1251 kJ / 299 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Caper Potato Salad
1sa
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Mushroom and Feta Strudel with Spinach
1 Std. 10 Min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 dk
Lentil Mushroom Stroganoff
55 dk
Meatloaf with Mushroom Sauce
1h 30min
Root Vegetable Gratin
1 godz. 25 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 dk
Southwestern Shepherd's Pie
2h 5min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 Std. 10 Min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min